Tyto projekty byly vždy jen jeden den, abychom se mohli průběžně starat o políčko.

27.5. 

Hned ráno jsme jeli na pozemek, abychom toho stihli co nejvíc. Zasadili jsme naše sazeničky, které jsme minulý projekt předpěstovali ve škole. Zabodli jsme k rajčatům tyčky a vše obsypali jedem proti slimákům. Okolo dvanácté jsme jeli do školy na oběd, který nám uvařili deváťáci. Na minulém projektu jsme dali sušit listí z kopřivy, malinovníku a květy bezu. Uschlé listy jsme otrhali od stonků, nadrtili a dali do sáčků na čaj, který budeme prodávat. Kluci na zahradě školy pokáceli stromy, které jsme následně oštípali od větví a nařezali na špalky. Večer jsme řešili den pro rodiče na pozemku 

3. 6.

Den na pozemku - ten se nesl v režii deváťáků. Ti si připravili brožuru pro rodiče o tom, co je to vlastně montessori adolescentní program a prováděli pozemkem a vysvětlovali. Sedmáci a osmáci jim pomáhali a zárověň s odborníky Vaškem a Vláďou pomáhali stavět konstrukci na stříšku nad pecí, aby nám vznikl takový malý altán na vaření. 

10. 6. 

Cílem bylo natřít konstrukci altánu impregnační barvou. Trochu nám to zhatil déšť, každe dokončit to budeme muset příště. Alespoň jsme měli čas uvařit si ve škole něco dobrého a začít plánovat, jak vyřešíme péči o políčko přes prázdniny.  

Rozšířený obsah galerie je přístupný pouze přihlášeným uživatelům