Po zimě jsme jeli na pozemek poprvé a měli jsme v plánu zasadit různé rostliny, které bychom mohli sklízet, např. brambory, jahody, mátu. Proto jsme se rozhodli prodloužit projekt o úterní večer, kde jsme vše plánovali. Poprosili jsme naše rodiče o sazenice, které bychom mohli zasadit a sklidit.

První den se tři spolužáci zúčastnili konference přírodovědných projektů, kde představili náš Capybara park. Ostatní měli jet na pozemek, vytvořit pole a zkusit sazenice zasadit. Bohužel nám nevyšlo počasí, a tak místo práce na pozemku, jsme zůstali ve škole a pracovali na věcech, které byly potřeba udělat, jako brožurka k projektu, deváťácký výlet, jídlo a koupili jsme si novou sekeru. Druhý den projektu už to nevypadalo s počasím tak zle, a proto jsme jeli na pozemek, kde se nám podařilo vyměřit a připravit pole pro sazenice a již něco zasadit. Také jsme zprovoznili pec, která zůstala po chatce a uvařili si na ni první čaj. 

Holky deváťačky zůstaly ve škole a pracovaly na brožurce a výletu. Na pozemku občas pršelo, a tak jsme natáhli mezi stromy plachtu a dali pod ní stoly a lavičky. Na pozemku jsme za celý den zvládli spoustu práce, a bylo třeba si po náročném dni odpočinout. V pátek už nebylo třeba jet na pozemek, a vzhledem k počasí jsme se rozhodli zůstat už ve škole všichni. Deváťáci pracovali na svých projektech a sedmá a osmá třída se učila podle rozvrhu.

Rozšířený obsah galerie je přístupný pouze přihlášeným uživatelům